Évzáró elnökségi ülés

golf hir-20160816

Évzáró elnökségi ülést és éves szakmai értékelést tartott tegnap a Profi Golf Sportági Szövetség.

Mint ismeretes 2015-ben a Magyar Golfszövetség mellett megalakult a Profi Golf Sportági Szövetség, amely független képviseletet jelent a profi golfozóknak.

A Sportági Szövetség elnöke Nagy Csaba értékelte a 2016-os szakmai évet, melyet kiemelkedően sikeresnek, és sportszakmai szempontból nagy jelentőségűnek tart.

Megindult ugyanis egy olyan szakmai munka, amely valóban megalapozhatja a magyar profi golfozók kijutását a magas szintű tour-okra (European, Challange Tour) felkészítheti a magyar versenyzőket a 2020-as, és 2024-es Olimpiákra, valamint olyan rangos nemzetközi versenyeket hozhat hazánkba, amelyek rendezésére még nem volt példa.

A jövőbeli tervek közül legfontosabb a jövőre induló Olimpiai ciklus felkészítő programja. Válogatottunk tagjai közül rövidesen kijelölésre kerül az Olimpiai válogatott csapat (szűkebb, és bővebb keret) akikkel a 4 éves ciklus szakmai munkáját jövő januárban megkezdjük.

Ezzel párhuzamosan edzőképzési programunkat is fejlesztjük: golf mesteredző képzést indítunk, amelyre a már legalább 10 éve oktató szakemberek jelentkezhetnek. Ennek célja a lépéstartás az európai edzőképzés színvonalával, és a magyar edzők tudásának, látásmódjának szélesítése a modern edzéselvek, és módszerek mentén.

A vacsora végén versenyzőink is röviden értékelték az idei szezonjukat. A pár hetes karácsonyi pihenő számukra már januárban elkezdődik a kemény felkészülési, és alapozási munka.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az évet fő támogatóinknak: az MMBF Zrt-nek, a Porsche Hungáriának és a Cason Zrt-nek!

 

Ezúton szeretnénk Boldog Karácsonyt kívánni minden kedves barátunknak, szurkolónknak, és sporttársainknak,

 

Profi Golf Sportági Szövetség (PGA of Hungary)

IMG_2497_1920x700